L´escriptori Clínic

L´escriptori Clínic
Actualitat Sanitària

dilluns, 1 de setembre del 2008

L´Indústria Farmacèutica i l´onada de calor



Per fí.....l´estiu se´n va... i la calor també...!!!!!

A nivell de l´ICS tenim un protocol per combatre l´onada de calor (Consells per evitar problemes causats per la calor) que diu:

"Les temperatures molt extremes i l'excés de calor produeixen una pèrdua de líquids i de sals minerals (clor, potassi, sodi, etc.) necessaris per a l'organisme. Aquest fet pot agreujar una malaltia crònica o provocar deshidratació i esgotament. Si l'exposició a temperatures tan elevades es perllonga, es pot patir un cop de calor, que és una situació que pot acabar sent greu.

Hi ha alguns símptomes que ens poden alertar que algú està patint un cop de calor: temperatura molt alta, mal de cap, nàusees, set intensa, convulsions, somnolència o pèrdua del coneixement.

Davant d'aquests símptomes, traslladeu la persona a un indret més fresc, doneu-li aigua, mulleu-la i venteu-la. I aviseu urgentment els serveis sanitaris (061).

Presteu atenció a aquests consells, sobretot si esteu entre aquests col·lectius o sou familiars o coneguts d'aquestes persones."

Bé tot això, en principi, està molt bé.... El que no està tan bé, és l´ús que l´Indústria Farmacèutica li dòna al risc de l´onada de calor!!!!.

Vegeu que per qualsevol cosa, s´inventen la sol.lució medicalitzada! (quina imaginació tenen els del Marketing!!!:

Video facilitat pel Dr. Rafel Abad:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada