L´escriptori Clínic

L´escriptori Clínic
Actualitat Sanitària

dimecres, 8 d’octubre del 2008

Els Metges de Familia també es vacunen contra la Grip!!!









La Camfic recorda els seus socis la importància que els Metges de Família també es vacunin contra la grip!!!



Vacuna´t per tu i per als teus pacients!!!



El grup de Vacunes (pertanyent al Grup de Treball de Malalties Infeccioses) de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC)- Societat que aplega la pràctica totalitat dels metges de família catalans- ha fet un comunicat on recorda els seus membres la importància que es vacunin contra la grip.

Els professionals sanitaris estan considerats un dels grups de risc que haur
ien de vacunar-se de la grip per vàries raons:

- una, perquè en estar en contacte amb pacients, podrien contagiar-los;

- una altra, per la prestació d’un servei essencial per als ciutadans que deixen de donar si han d’agafar la baixa per grip;


- i tercera, i no menys important, per l’anomenada protecció comunitària, és a dir, a més gent es vacuni, més protecció es genera en el conjunt de la societat contra la grip.


Malgrat aquestes dades, els professionals sanitaris ostenten una taxa molt baixa de vacunació: al voltant d’un 30%, enfront del 70% que es ve aconseguint a Catalunya els
darrers anys de mitjana en alguns col·lectius de risc (a més dels professionals sanitaris, ho són mestres, bombers, majors de 60 anys, embarassades, residents en institucions tancades, etc.).

És per aquest motiu que la CAMFiC, seguint les indicacions del Departament de Salut, ha decidit enguany insistir els metges que treballen en Atenció Primària que s’immunitzin contra el virus de la grip.




La campanya de vacunació dura de l’1 d’octubre al 30 de novembre, el cos triga unes 4 setmanes a fabricar anticossos contra el virus, i es calcula que els primers casos de grip apareixen al nostre clima als voltants del Nadal.

A continuació adjuntem les recomanacions del subgrup de Vacunes de CAMFiC: Comunicat de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) amb motiu de la campanya de vacunació antigripal 2008.




Departament Premsa: Carme Becerra premsa@camfic.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada