L´escriptori Clínic

L´escriptori Clínic
Actualitat Sanitària

dilluns, 12 de gener del 2009

Metanálisis i avaluació econòmica dels diferents tractaments farmacològics utilitzats en el dolor neuropàtic.




Font: "Hemos leido..."
L'Agència Canadenca de Tecnologies Sanitàries (CADTH) publica un metanálisis i avaluació econòmica dels diferents tractaments farmacològics utilitzats en el dolor neuropàtic.


L'estudi recopila 28 assaigs clínics: 13 amb anticonvulsivants (carbamacepina, gabapentina i pregabalina), 10 amb antidepressius tricíclics (ADT), (amitriptilina, nortriptilina, imipramina, clomipramina i maprotilina) i 4 amb antidepressius inhibidors selectius de la recaptació de serotonina/norepinefrina (ISRS/N), (venlafaxina i duloxetina).

Les principals conclusions:

La taxa de remision total i parcial ajustada a la del placebo, és major amb els tricíclics, seguit per anticonvulsivantes i ISRS/N.

El nombre de pacients a tractar per produir una resposta completa va oscil·lar entre 3,0 (tricíclics) a 6,0 (ISRS/N), encara que les diferències no són estadísticament significatives.

El percentatge d'abandonaments és similar en els tres grups estudiats.
En quant a l'anàlisi econòmica, els tricíclics són l'opció dominant quant a efectivitat i costos sanitaris derivats.

Globalment tots ells tenen un efecte similar en el tractament del dolor neuropático, però els ADT representen un ús òptim dels recursos sanitaris com a tractament de primera línia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada