L´escriptori Clínic

L´escriptori Clínic
Actualitat Sanitària

divendres, 30 de gener del 2009

Fibromiàlgia....encara resta molt per investigar!!!!


La fibromiàlgia no és una malaltia psicològica, segons un estudi reallitzat conjuntament amb l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica (IMIM) i finançada pel Ministeri de Sanitat i Consum, mostra que els pacients de fibromiàlgia presenten lesions musculars i inflamació local en les zones afectades, especialment en els moments d'aparició o empitjorament d'una crisi.

Font: AZprensa.


Noticia:
"La fibromiàlgia, una malaltia que causa dolor intens i generalitzat en els músculs i tendons, no és una malaltia psicològica conseqüència d'un quadre de depressió o ansietat, com molts experts creien, sinó que té un origen orgànic, segons un estudi que va fer avui públic l'Hospital del Mar de Barcelona.
La investigació, realitzada conjuntament amb l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica (IMIM) i finançada pel Ministeri de Sanitat i Consum, mostra que els pacients de fibromiàlgia presenten lesions musculars i inflamació local en les zones afectades, especialment en els moments d'aparició o empitjorament d'una crisi.
Fins ara cap prova diagnòstica havia detectat evidències físiques del dolor que senten els pacients, el que havia portat a pensar que es tractava d'una malaltia psicosomàtica.
La investigació, començada el 2006, va estudiar diferents variables de dany tissular com molècules inflamatòries, estrès oxidatiu i molècules lligades a la reparació del múscul.
En els pacients de fibromiàlgia es va trobar una presència baixa de la molècula inflamatòria TNF-alfa, encarregada de reparar l'estructura muscular.
Els resultats van ser presentats l'octubre de 2008 al congrés anual 'American College of Rheumathology'.
Malgrat això, l'equip d'investigadors no han donat l'estudi per finalitzat i continuarà treballant en ell.
Encara que la investigació es troba en una fase molt prematura, el descobriment obre noves vies terapèutiques.
La fibromiàlgia afecta un tres per cent de la població, especialment a les dones d'entre 20 i 50 anys.
Més informació:

1 comentari:

  1. Només volia dir-vos que a casa som dues les dones que estem afectades: la meva filla de 18 anys i amb tres anys de diagnosi i jo amb 49 i mes de tres anys de diagnosi, però tot la vida que recordo el dolor. Em va començar com a la meva filla amb 15 anys i ja em feien traccions a les cervicals per millorar-les, deien. I el maldecap que tenia a aquella edat no se sabia d'on sortia i de proves em van fer totes les que us podeu imaginar. Seguirem esperant que alguna cosa millori la nostra qualitat de vida.
    Gràcies.

    Engràcia Casellas Teixidor

    ResponElimina