L´escriptori Clínic

L´escriptori Clínic
Actualitat Sanitària

dimecres, 14 de gener del 2009

Els Contraceptius Orals (OCs) són eficaços per a la dismenorrea associada a endometriosis

Investigadors japonesos van estudiar 100 pacients amb dismenorrea associada a endometriosis per avaluar l'eficàcia d'una dosi baixa de la píndola anticonceptiva oral (OC) per als pacients amb dismenorrea associada a endometriosis.


La majoria dels pacients tenien evidències radiològiques d'endometrioma en lloc de diagnòstic quirúrgic. OC monofàsica etinilestradiol més noretisterona.


Durant l'estudi les participants van utilitzar la seva medicació habitual contra el dolor segons va ser necessari.


Van trobar: "Puntuacions Totals per a dismenorrea avaluades per l'escala de qualificació verbal van ser significativament menors al final del tractament en ambdós grups.


Des del primer cicle fins al final del tractament, la dismenorrea en el grup amb OC va ser significativament més suau que en el grup placebo.


El dolor pèlvic menstrual no va ser present en la línia de base en un 24,5% (12 de 49) del grup amb OCP i 34,0% (16 de 47) en el grup de placebo.


El volum d'endometrioma (més de 3 cm de diàmetre) va disminuir significativament en el grup amb OCP, però no en el grup placebo.


No es va produir esdeveniments adversos greus relacionats amb l'ús d'OC".



Els autors van concloure: "El present estudi demostra clarament per primera vegada que els OC poden ser utilitzats de manera efectiva i segura tractar el dolor associat amb l'endometriosis".



La dismenorrea va millorar amb l'ús d'OCS, però no el dolor pèlvic menstrual.



Per al resum complet, faci click aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada