L´escriptori Clínic

L´escriptori Clínic
Actualitat Sanitària

dilluns, 26 de gener del 2009

L'Institut de Medicina Legal de Catalunya realitza un protocol d'indemnització per a seqüeles d'accidents

L'Institut de Medicina Legal de Catalunya realitza un protocol d'indemnització per a seqüeles d'accidents

L'Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC) ha elaborat un protocol per unificar la valoració de les indemnitzacions per les seqüeles de lesions produïdes en accidents de trànsit. Es tracta d'una guia pràctica que pretén facilitar l'aplicació del barem de la Llei 34/2003, que correspon a la modificació i a adaptació de la normativa comunitària de la legislació de companyies d'assegurances privades.


En el document, que ha estat coordinat per Lluïsa Puig, cap de secció de Valoració dels Danys Corporals de l'IMLC, han participat més de 40 metges forenses i 2 psicòlegs.

El llibre està estructurat per seqüeles, a les quals se'ls ha assignat una puntuació mínima i màxima basada en la seva etiologia, clínica, diagnòstic, dies impeditius i d'estabilització, tipus de tractament, repercussió funcional i perjudici estètic.

aquestes dades s'aplica una fórmula matemàtica en la qual a més es té en compte l'edat del pacient i si existeix concurrència o no de seqüeles, per a finalment traduir tota la informació en una quantitat determinada d'euros.

resultat és una valoració orientativa a què s'han de sumar els factors individuals pertinents en cada cas.

Jordi Medallo, director de l'IMLC, ha explicat que aquest protocol, que representa una nova eina de consulta per als metges forenses, pot ser també útil com a referència en valoració de les seqüeles d'altres tipus de lesions.

No obstant això, l'ideal és que en el futur s'elaborin guies específiques, sobretot en els casos d'agressions o negligència mèdica.

Actualment diverses associacions de pacients reclamen un protocol específic per establir les indemnitzacions per les seqüeles derivades de la mala praxi per part dels professionals sanitaris.

Al seu judiciseny, les recomanacions establertes en el protocol específic per a seqüeles derivades d'accidents de trànsit no s'han d'extrapolar: "des del meu punt de vista, no és adequat".

D'altra banda, Medallo ha indicat que es té previst que abans del mes de juliol es traslladi tot l'equip de l'IMLC al nou edifici, ubicat a la nova Ciutat de la Justícia, de Barcelona, en el qual ja treballa el departament administratiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada