L´escriptori Clínic

L´escriptori Clínic
Actualitat Sanitària

dimecres, 28 de gener del 2009

Els 240.000 casos anuals de varicel·la podrien evitar-se fàcilment

Els 240.000 casos anuals de varicel·la podrien evitar-se fàcilment

Font: Jano.es

Tan sols caldria vacunar, com succeeix a Madrid, Navarra i La Rioja, els 15 mesos en lloc d'als 11 anys!


Els prop de 240.000 casos de virus de la varicel·la que cada any es donen al nostre país es podrien evitar si els nens fossin vacunats als 15 mesos en lloc de, com estableixen la majoria de calendaris vacunales de les diferents comunitats autònomes, a l'edat d'11 anys. Així ha estat posat de manifest pel Prof. Àngel Gil de Miguel, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid, amb motiu de la presentació de la campanya 'Actualització de coneixements de vacunació'.

En l'actualitat, únicament la Comunitat de Madrid, Navarra i La Rioja tenen establert als seus calendaris vacunales que els nens s'hagin de vacunar davant la varicel·la als 15 mesos. En la resta, la vacunació es du a terme als 11 anys, tot això malgrat que el 90% dels nens pateix la malaltia entre els 3 i els 4 anys. En conseqüència, com va recordar el Prof. Gil de Miguel, "quan se'ls vacuna als 11 anys, la immensa majoria, fins i tot un 95% dels casos, ja l'han passat".

Més informació en Castellà:

http://www.jano.es/jano/actualidad/ultimas/noticias/janoes/240000/casos/anuales/varicela/podrian/evitarse/facilmente/_f-11+iditem-5405+idtabla-1



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada