L´escriptori Clínic

L´escriptori Clínic
Actualitat Sanitària

dimecres, 7 de gener del 2009

Medicina Alternativa i (CAM) per a la reducció de la pressió arterial








A l'edició de novembre de 2008 de la CFP hi ha una revisió clínica titulada: La medicina alternativa i complementària i reducció de la pressió arterial.

És tracta d´una revisió basada en l'evidència per Richard Nahas que comença: "Evidències de revisions sistemàtiques recolza la reducció de la pressió arterial per els efectes de la coenzim Q10, la xocolata fosc ric en Polifenols, Qigong, la lentitud de la respiració i la meditació transcendental.

La deficiència de vitamina D s'associa amb hipertensió i risc cardiovascular, l'administració de suplements per baixar la pressió arterial en 2 assaigs.
Acupuntura disminueix la pressió arterial en 3 assaigs, en 1 d'aquests no és millor que un placebo invasiu.
La melatonina és eficaç en 2 assaigs petits, però es justifica la precaució en pacients que prenen tractament farmacològic.

"Diverses teràpies de medicina complementària i alternativa poden ser considerades com a basades en evidències per al tractament de la hipertensió.

El potencial benefici d'aquestes intervencions justifica encara més la recerca amb resultats cardiovasculars. "

Per a la revisió completa, faci click.
Fam 54 (11): 1529 - 1533 © 2008 per El Col legi de Metges de Família de Canadà La medicina alternativa i complementària enfocaments de reducció de la pressió arterial - Una revisió basada en l'evidència. Richard Nahas. Correspondència a: Dr Nahas richard@seekerscentre.com Categoria: K. Circulatori, A. General / inespecífic. Paraules clau: medicina alternativa i complementària, CAM, hipertensió, pressió arterial, Acupuntura, xocolata, cacau, coenzim Q10, ubiquinona, melatonina, vitamina D, meditació, reducció d'estrès, revisió clínica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada