L´escriptori Clínic

L´escriptori Clínic
Actualitat Sanitària

dimecres, 26 de novembre del 2008

Tractament de l´ HTA a l´ancià.

J´està disponible el Therapeutic Letter #71 (Sep-Oct 2008):
Treatment of elevated blood pressure in thevery elderly: Less is better
"Tractament de l´augment de la Pressió Arterial a l´ancià: Menys és Millor."

Una traducció al Català dels últims paràgrafs:

"Interpretació clínica dels estudis avaluats ".........Globalment les proves de la reducció de la pressió arterial en personas> o =80 anys amb PA sistòlica > o =160 mmHg, involucra persones incloses en assaigs clínics, però que són relativament saludables.

No són rellevants per a la població d'ancians malalts o dèbils. Les evidències agrupades demostren una reducció en la incidència d'accidentcerebrovascular, però no una disminució de la mortalitat total.

Això constitueix una justificació raonable per oferir tractament amb medicaments a hipertensos d'edat avançada, relativament saludables, ja que aquests pacients generalment desitgen evitar un accident cerebrovascular.

El metanálisis no ha resolt quin medicament constitueix la millor opció.

Tanmateix, l'assaig més gran (HYVET4) i l'únic que ha demostrat un benefici net, tant per la reducció de la mortalitat, com del nombre d'esdeveniments adversos greus, ens brinda un enfocament relativament simple:
Començar amb una dosi baixa de diürètics seguit per una dosi baixa d´'IECA.

Si és necessari aconseguir un valor de pressió arterial <150/80>

Amb aquest enfocament pot esperar-se que aproximadament la meitat dels pacients aconsegueixin un valor de pressió arterial óptim.

Aquest enfocament conservador del maneig de la pressió arterial, ha estat corroborat per un estudi observacional, publicat recentment, dut a terme en pacients suecs > o =85 anys, que suggereix que un valor de pressió arterial sistòlica en el rang de 140 a 160 mmHg és òptim per als més ancians..........

Conclusions:
Per als pacients > o =80 anys:
1.- Diversos tractaments amb antihipertensius utilitzats per a prevenció primària en pacients relativament sans amb PA sistólica > 160mmHg, han reduït els accidents cerebrovasculars, però no han demostrat efectes sobre la mortalitat.

2.- L'ús de diürètics a dosis baixes com a tractament de primera línia,seguit per un inhibidor de l'ECA a dosi baixa-mitja,va reduir la mortalitat, així com els esdeveniments adversos greus, en un assaig clínic controlat i aleatoritat, gran."

3.- Amb aquest règim es pot esperar un valor de pressió arterial de <150/80mmhg,>


"L´article complert a http://www.ti.ubc.ca/PDF/71.pdf
Martín Cañás del Grupo Argentino Para el Uso Racional del Medicamento (GAPURMED)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada