L´escriptori Clínic

L´escriptori Clínic
Actualitat Sanitària

divendres, 21 de novembre del 2008

Admès un reintegrament de despeses per una patologia no diagnosticada en la pública

Admès un reintegrament de despeses per una patologia no diagnosticada en la pública

El Tribunal Superior de Justícia de València ha admès la reclamació d'un pacient que sol·licitava el reembors de les despeses després d'ingressar en un centre privat i ser intervingut per l'existència de risc vital.

Font: Diario Médico
La sentència sosté que en els supòsits d'urgència vital, com el cas analitzat, "no és exigible al pacient que prèviament presentés un escrit de queixa ni tampoc a un continu "pelegrinatge "per la sanitat pública en espera de que es decideixi la pràctica de les necessàries proves per al correcte diagnòstic de la malaltia".

Segons els fets declarats provats, el malalt va acudir a les urgències d'un centre públic per un dolor abdominal que els serveis mèdics van qualificar com a inespecífic, remetent el pacient al seu domicili.
A les poques hores, el malalt va anar a un centre privat, on després de la pràctica de Rx, anàlisi i una TC abdominal, entre les altres, va ser ingressat d'urgència en la unitat de cures intensives i va intervingut posteriorment d'una coledocoduodenostomia.

Els magistrats del tribunal autonòmic recorden els requisits per a la procedència del reintegrament: "que l'assistència sigui urgent, immediata i de caràcter vital, que el beneficiari hagi intentat la dispensació pel Sistema Nacional del Salut i no hagi pogut utilitzar oportunament els serveis del sistema públic, i que l'actuació no constitueixi una utilització abusiva o desviada de l'excepció".

A més, la sentència estén al pagament de les despeses des de l'ingrés en el centre privat fins a la data de l'alta, ja que "no és admissible pensar que quan el pacient va passar de l'UCI a planta, abans de ser intervingut, estigués en condicions d'abandonar la medicina privada".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada