L´escriptori Clínic

L´escriptori Clínic
Actualitat Sanitària

dijous, 13 de novembre del 2008

La celebració de la Festa de l´ICS va ser de 640.000 euros













"La c
elebració de la fiesta de l´ICS va ser de 640.000 euros"

"Un catèring de 288.000 euros"


Noticia de: politica.e-noticies.cat

http://politica.e-noticies.cat/un-catering-de-288000-euros-22843.html

El Parlament està calent, calent....!!!





Noticia:

"Els actes del 25è aniversari de l'Institut Català de la Salut van incloure un catèring de 288.000 euros per a 6.000 persones -cobrats per l'empresa Catersem- i una despesa total de 640.000 euros, segons dades facilitades pel Parlament.

Tot i això, la festa va ser finançada mitjançant capital privat de les empreses participants.

La consellera de Salut, Marina Geli, no ha dubtat en "agrair i reconèixer" les donacions i ha remarcat que la festa tenia "una especial significació
".

D'aquesta manera, al febrer del 2008 es va dur a terme Cornellà del Llobregat una 'Jornada de directius dels Equips d'Atenció primària de l'ICS', per la qual es van gastar un total de 18.120 euros. D'aquests, la gran majoria -11.971,50 euros- es van destinar a fer un "Coffee Break". Un mes més tard, al març, es va celebrar la 'VII jornada de Treball Social als Equips d'Atenció primària de Salut', amb un despesa total de 5.800 euros.

A l'abril, la 'II Jornada d'Administratius de L'ICS' va costar a les empreses benefactores 33.656 euros. D'aquests, 22.568 es van destinar al "catèring esmorzar" i al "catèring dinar". A la 'Jornada de reflexió de les direccions de Recursos Humans i Econòmica i d'Organització amb l'Atenció Primària' -celebrada també a l'abril- els catèrings dels convidats van costar 7.487 euros. El fotògraf de l'acte va guanyar 300 euros.

Però, tot i això, la despesa més important va ser al juny, a l''Acte Central del 25è aniversari', que es va celebrar a l'Anella Olímpica de Montjuïc, i per a la qual la consellera Geli va recaptar 534.479 euros.

El catèring, realitzat per Catersem, va costar 288.000 euros.

Producciones Marsellés va cobrar 232.000 euros per l'organització de l'acte, mentre que el lloguer d'autocars va significar un cost de 14.019 euros. Al proper desembre, les empreses que participen del homenatge a l'ICS destinaran un total de 17.000 euros per a la 'Jornada de Cloenda', que inclourà una taula rodona, un concert i un altre "Coffee break" de 10.000 euros.

Destaca també el concurs de fotografia qu
e ha organitzat l'ICS per als seus professionals. S'han presentat al concurs 86 metges. Les 25 imatges finalistes s'han reunit en una exposició itinerant. El pressupost d'aquest concurs és de 5.000 euros destinats a 5 caps de setmana a ciutats europees, 952 euros per a l'emmarcat de les 25 fotografies seleccionades i 3000 euros més per a l'expositor.

El diputat de CiU, Francesc Sancho, es va referir a la qüestió durant la sessió parlamentària i va denunciar que "un sol tiberi hagi costat quasi 100 milions de les antigues pessetes". També li va demanar "respecte als treballadors i a les empreses", atès que "cap d'ells hagués fet una despesa de quasi 100 milions en tiberis o 11.000 euros en una pausa pel cafè".

Sancho va explicar que "jo també sóc personal de l'ICS. I no estic disposat que vostè em vulgui fer còmplice o corresponsable d'aquest disbarat". "Una cosa és celebrar i l'altre és malgastar", va afegir, a més de considerar que "no és ètic". També va assegurar que "parlant amb elles, algunes de les empreses que han sufragat les despeses tenen molt clar que haguessin destinat els diners a altres fins com la recerca biomèdica, equiparar quiròfans o a contractar metges i inf
ermeres". "La decisió de la despesa es seva, seva és la irresponsabilitat", va etzibar Sancho a Geli, a més d'acusar el Govern tripartit de portar Catalunya a un "retrocés ètic, nacional i social".

La consellera Geli, al seu torn, va replicar que "no vaig veure entre els 6.000 participants que hi ha hagués cap infravaloració del que estàvem fent. Vostè sap que les entitats necessiten un sentiment de pertinença fort i el sector públic també, senyor Sancho". També va remarcar el fet que els actes festius "no van estar pagats amb diners públics, sinó per patrocini voluntari de les mateixes entitats".

Veure document 1

Veure document 2

Veure document 3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada