L´escriptori Clínic

L´escriptori Clínic
Actualitat Sanitària

dimarts, 25 de novembre del 2008

La vacuna del Papil·loma humà serà administrada a les noies de 6è de Primària a partir de dilluns pròxim

Salut comença a administrar la vacuna del virus del papil·loma humà a les nenes de sisè de Primària Després que Salut hagués aprovat la primera quinzena de novembre el decret de vacunacions sitemàtiques, cosa que simplificava el procés de modificació o actualització vacunal en els casos que no comporten la introducció de noves vacunes, avui ens han anunciat que a partir de dilluns vinent el Departament de Salut administrarà la primera dosi de la vacuna del virus del papil·loma humà (VPH) a totes les nenes catalanes de sisè de Primària.

Aquestes vacunes les administraran directament les escoles abans de finals d’any. La primera dosi s’administra conjuntament amb la vacuna de l’Hepatitis A+B i la de la varicel·la, que també s’adrecen als nens. La segona dosi està previst que s’administri entre el 24 de gener i el 24 de febrer del 2009 i la tercera, entre el 24 de maig i el 20 de juny. Salut ha incorporat la vacuna del VPH al calendari oficial de vacunacions i l’ha recomanada a totes les nenes de sisè de Primària, dins el programa de salut escolar.

Més informació:

http://www.anunci.info/?p=1589#more-1589

http://www.anunci.info/?p=1602










i una noticia amb relació a la Vacuna:

Farmacèutics del sistema sanitari nord-americà acaben de publicar a Am J Health-Syst Pharm una àmplia revisió clínica sobre l'infeccion pel virus del papiloma humà i la vacuna.

L'estudi descriu la infecció pel
VPH i les seves conseqüències, els resultats dels assaigs clínicos duts a terme en fase II i III amb les dues vacunes comercialitzades, així com diferents aspectes relatius a la seva eficàcia, efectes adversos, règim d'administració i cost.

Com en altres articles publicats prèviament, algun de ja comentat a "
Hemos Leído", també es destaquen una sèrie de controvèrsies sobre la vacuna:

Ø Edat de vacunació: l'eficàcia de la vacuna és major quan s'administra a dones VPH negatives, per la qual cosa és important administrar-la abans que pugui ocórrer l'exposició al VPH. El Comitè Americà d'immunitzacions recomana la immunització a noies d'11-12 anys.

Ø
Vacunació de menors: esmenta el debat de com l'accés a la vacuna pot implicar un canvi en els hàbits sexuals de les adolescents i dones joves en crear una sensació de seguretat contra el càncer de cérvix.

Ø
Vacunació en homes: ja que la transmissió del virus és via sexual sembla raonable que la immunització dels barons pugui prevenir la trasmisión. Els resultats dels assaigs que s'estan duent a terme en barons de 9-15 Kg, afegirà arguments a aquesta qüestió.

Ø
Vacunació de dones majors de 26 anys: malgrat que la FDA va denegar una sol·licitud d'autorització d'ús de la vacuna cuatrivalent i no ha resolt encara la sol·licitud d'autorització de la vacuna bivalent, l'organisme regulador a Austràlia va aprovar l'ús de la vacuna bivalent en dones de 10 a 45 anys. L'ús de la vacuna en dones no infectades pel VPH o infectades per algun dels serotips inclosos a la vacuna en dones majors de 26 anys dependrà dels resultats que s'obtinguin en els estudis que s'estan duent a terme.

Ø Eficàcia de la vacuna i seguretat a llarg termini: la durada dels assaigs duts a terme (4,5-5 anys), no permet conèixer de moment si és necessari administrar una dosi de record per continuar mantenint l'eficàcia a llarg termini. Encara que en general la vacuna és segura i ben tolerada han sorgit algunes veus qüestionant la seva seguretat.

Ø
Pressió selectiva: preocupa la possibilitat que sorgeixin soques no inclosos a la vacuna com a serotips oncogénicos predominants, com ha vingut passant anteriorment amb altres vacunes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada